1. بررسی تغییرات برخی ویژگی‌های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان‌های قطع و سطوح مختلف آبیاری

سید معین‌الدین رضوانی؛ فریبا بیات؛ علی احسان نصرتی

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 1-14

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102251

چکیده
  از آنجا که مدیریت آبیاری (زمان قطع آبیاری، حجم آب آبیاری و دور آبیاری) بر عملکرد و کیفیت پس از برداشت محصول سیر و قابلیت انباری آن اثر گذار است، آزمایشی به‌صورت طرح کرت­های خرد شده در قالب بلوک­های کامل تصادفی به‌مدت سه سال (1386-1384) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان اجرا شد که در آن مقادیر ...  بیشتر

2. بررسی نقش آنیون‌های موجود در عصارۀ اشباع در پتانسیل واگرایی خاک‌های رسی

نادر عباسی

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 15-30

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102252

چکیده
  واگرایی خاک پدیده‌ای است که طی آن ذرات خاک در اثر تماس با آب به‌صورت شناور در می‌آیند و بر اثر نیروی حاصل از جریان آب از محیط خارج می‌شوند.  برای شناسایی پتانسیل واگرایی، روش‌های آزمایشگاهی متعددی شامل هیدرومتری دوگانه، پین هول، و روش املاح آب منفذی به‌کار گرفته شده‌اند.  با اینکه ماهیت واگرایی خاک‌های رسی شیمیایی است نتایج ...  بیشتر

3. پیش‌بینی سری‌های زمانی کیفیت آب رودخانه سفیدرود با استفاده از مدل‌های خطی تصادفی

بهزاد جمالی؛ کیومرث ابراهیمی

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 31-44

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102253

چکیده
  پیش­بینی کیفیت آب رودخانه­ها به‌منظور مدیریت مناسب حوضه آنها ضروری است، تا بتوان برای کنترل مقدار آلاینده­ها و رساندن آنها به حد مجاز گام­هایی برداشت.  در مقاله حاضر، قابلیت پیش­بینی سری­های زمانی پارامترهای هدایت الکتریکی و کلر ایستگاه آستانه از رودخانه سفیدرود با استفاده از مدل­های خطی تصادفی بررسی شده است.  ...  بیشتر

4. اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب‌زمینی طی انبارداری

فرزاد گودرزی؛ حمیدرضا ذوالفقاریه

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 45-56

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102255

چکیده
  نگهداری سیب‌زمینی پس از برداشت با مشکلات عمده‌ای همراه است.  تقریباً 30 درصد محصول تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می‌رود.  استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی نه تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمی‌کند، بلکه اثراتجانبی نامطلوبی را نیز به‌دنبال دارند.  در این مطالعه اثر پرتو بتا بر نگهداری غده‌های سیب‌زمینی ...  بیشتر

5. اثر استفاده از فناوری بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده (MAP) بر عمر ماندگاری انجیر نیمه‌مرطوب منطقۀ استهبان

اکبر جوکار؛ حمید زارع؛ هما بهمدی؛ لادن جوکار

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 57-70

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102256

چکیده
  این پژوهش به‌منظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسم‌ها و حفظ کیفیت انجیر نیمه‌مرطوب اجرا شد.  ویژگی‌های میکروبیولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی، و آفات انباری میوه انجیر رقم سبز استهبان به‌صورت نیمه‌مرطوب شده پس از 3 و 6 ماه نگهداری در دو دمای 25 و 40 درجه سلسیوس ارزیابی شد.  تیمارهای گازی اعمال شده شامل: 1- یک درصد اکسیژن، ...  بیشتر

6. تعیین اثر دوره‌های انبارداری بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی سیر

روح‌اله مجدی؛ منصور راسخ؛ امیرحسین افکاری سیاح

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 71-84

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102257

چکیده
  در این تحقیق اثر سه سطح دورة انبارداری بر خواص فیزیکی و اثر دورة انبارداری و سرعت بارگذاری در سه سطح بر خواص برشی سیر بررسی شده است.  همچنین، برخی خواص فیزیکی و مکانیکی سیر شامل ارتفاع، متوسط قطر عرضی، قطر متوسط حسابی، قطر متوسط هندسی، ضریب کرویت، چگالی تودة پیاز سیر و نیز پارامترهای طول، عرض، ضخامت، چگالی حقیقی، چگالی توده، تخلخل، ...  بیشتر

7. توان و انرژی مورد نیاز برای انجام عملیات سبک کشاورزی با تراکتور الکتریکی هیبریدی و مقایسه آن با نتایج عملی

حسین موسی زاده؛ علیرضا کیهانی؛ ارژنگ جوادی؛ حسین مبلی؛ کارن ابری نیا؛ احمد شریفی

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 85-100

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102258

چکیده
  مصرف بی­رویة سوخت‌های فسیلی، منجر به انتشار آلاینده‌های هوا و گازهای گلخانه‌ای (GHG) فراوانی شده است.  مشکلات ناشی از استفاده روزافزون از سوخت­های فسیلی و پیش­بینی­ پایان­پذیر بودن این سوخت­ها، یافتن فناوری‌های نوین به‌جای سیستم­های مبتنی بر سوخت­های فسیلی را اجتناب­ناپذیر نموده است.  همزمان با سایر زمینه‌های ...  بیشتر

8. تأثیر سیال‌سازی دانه در فرآیند خشک کردن و خصوصیات زراعی بذر کلزا

حمیدرضا گازر؛ امیرحسین شیرانی راد

دوره 12، شماره 3 ، پاییز 1390، صفحه 101-116

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2011.102281

چکیده
  به‌منظور کاهش زمان خشک شدن و ارتقای شاخص­های کیفی بذور خشک شده از روش­های مختلف استفاده می­شود که هوا دهی مناسب با سیال‌سازی محصول به‌هنگام خشک شدن از آن جمله است.  در این تحقیق با استفاده از یک دستگاه خشک‌کن بستر سیال آزمایشگاهی، بذور کلزا با20 درصد رطوبت بر پایة وزن خشک، در محدوده دمایی30 تا 60 درجه سلسیوس با بازه­های دمایی ...  بیشتر