1. برآورد عمق آبشستگی در پایین‌دست‌ سازه‌های شیب‌شکن

سیدمجتبی رضوی‌نبوی؛ محمود شفاعی‌بجستان؛ سیدمحمود کاشفی‌پور

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 1-14

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102148

چکیده
  سازة شیب­شکن از جمله سازه‌های هیدرولیکی است که در تثبیت بستر رودخانه کاربرد زیادی دارد؛ آبشستگی موضعی پایین­دست آن عامل اصلی تخریب سازه است.  مطالعات زیاد در این خصوص به ارائة روابط متعددی برای پیش‌بینی عمق حفرة آبشستگی انجامیده است.  نتایج به دست آمده همواره برای طراحان این نگرانی را به‌ وجود آورده که برای طراحی، کدام رابطه ...  بیشتر

2. ارزیابی مسائل فنی و اجرایی ژئوممبران جهت پوشش مخازن آب

محمد موحدان

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 15-28

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102149

چکیده
  محدودیت منابع آبی در کشور، حفظ آب و کاهش تلفات آب را از مخازن ذخیره، به خصوص در مناطق خشک و نیمه­خشک، کاملاً ضروری می‌نماید.  برای کنترل نشت از مخازن آب، تاکنون روش‌های متعدد به کار گرفته شده است.  به رغم کاربرد وسیع پوشش بتن در این مخازن، ترک­خوردگی‌ها و تخریب‌ها که در دوران بهره‌برداری به دلایل گوناگون بروز می‌کند مشکلات ...  بیشتر

3. اثر روش‌های مختلف عمل‌آوری و انباری بر صفات کیفی ارقام پیاز ایرانی

محسن خدادادی؛ صغری معدنی؛ فروغ شواخی

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 29-36

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102151

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر روش‌های مختلف عمل­آوری و انباری بر برخی صفات کیفی ارقام پیاز ایرانی )قرمز آذرشهر، قرمز نیشابور، سفید کاشان، و سفید قم(، آزمایشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل در سه تکرار در پاییز و زمستان سال 1385 اجرا شد.  روش‌های مختلف عمل‌آوری و انباری شامل استفاده از نور خورشید با پوشش کاه به مدت ...  بیشتر

4. بررسی تأثیر روش‌های پوست‌گیری و ژنوتیپ بر شاخص‌های شیمیایی و ارگانولپتیکی گردو و تغییر میزان آفلاتوکسین آن

فرشته سلاجقه؛ فرزاد آزادشهرکی؛ محمدرضا مظفری

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 37-50

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102154

چکیده
  پوست‌گیری یکی از مهمترین مراحل فراوری گردوست و تأثیر قابل توجهی بر خصوصیات کیفی، شیمیایی و میکروبی گردو دارد و بهینه­سازی آن باعث بهبود کیفیت محصول نهایی می‌شود.  هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر ژنوتیپ و روش پوست‌گیری بر این خصوصیات است.  بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در آزمایشگاه صنایع ...  بیشتر

5. شناسایی مولکولی باکتری‌های با پتانسیل پروبیوتیکی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی آذربایجان بر اساس ژن 16S rDNA

محمدامین حجازی؛ پریا مختاری‌زنوزی؛ محمود خسروشاهلی؛ ابوالفضل برزگری؛ حاجیه لطفی؛ صولت اسلامی؛ سیامک علیزاده

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 51-62

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102155

چکیده
  هدف از این تحقیق شناسایی دقیق 22 ایزوله لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی سنتی منطقۀ آذربایجان است.  بدین­منظور، ژن 16S rRNA با جفت آغازگر‌های عمومی طی واکنش زنجیره پلی­مراز (PCR) تکثیر شد.  قطعه‌ای به طول 1500 جفت باز مشابه با اندازه مورد انتظار تکثیر شد.  استفاده از 5 آنزیم برشی Bsp143I، BsuRI، TaqI،  MspIوHindIII و مقایسه الگوی برشی حاصل ...  بیشتر

6. عوامل مؤثر بر عملکرد یک سامانه الکترومکانیکی درجه‌بندی سیب و کیوی

ابراهیم بخشی‌زاده؛ امیرحسین افکاری‌سیاح؛ یوسف عباسپورگیلانده؛ منصور راسخ

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 63-76

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102156

چکیده
  طی پژوهشی، مدل اولیه سامانه خودکار الکترونیکی برای درجه­بندی سیب و کیوی طراحی و ساخته و عملکرد آن بررسی شد.  دستگاه شامل دو قسمت الکترونیکی و مکانیکی است که طی آن میوه­ها را بر اساس وزن و به کمک یک حسگر بار 30 نیوتنی و مدار کنترلی که اختصاصاً بدین منظور طراحی و ساخته شد، توسط عملگرهای مکانیکی در سه دسته جدا می­کند.  در این تحقیق ...  بیشتر

7. تهیۀ کربن فعال از چوب نخل خرما با استفاده از تجزیۀ حرارتی

مینا طهرانی‌زاده؛ احمد غضنفری‌مقدم؛ حسن هاشمی‌پور رفسنجانی

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 77-88

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102157

چکیده
  کربن فعال نوعی زغال است که از تجزیۀ حرارتی مواد آلی به­دست می­آید.  کربن فعال دارای تخلخل بسیار زیادی است و از آن به عنوان فیلتر سیالات استفاده می­شود.  اخیراً از مواد کشاورزی مختلفی برای تهیۀ کربن فعال استفاده شده است.  چوب نخل خرما با چگالی پایین و تخلخل بالا، پتانسیل خوبی برای تهیۀ این ماده دارد.  در این پژوهش، با تجزیۀ ...  بیشتر

8. تشخیص رسیدگی خربزه با روش غیرمخرب پاسخ آکوستیکی

فرهاد خوشنام؛ حسین مبلی؛ سیدرضا حسن بیگی بیدگلی؛ شاهین رفیعی؛ علی رجبی‌پور؛ افشین ایوانی

دوره 13، شماره 3 ، پاییز 1391، صفحه 89-102

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102158

چکیده
  در این تحقیق برای تشخیص رسیدگی دو رقم خربزه صادراتی "زرد ایوانکی" و "سوسکی سبز" از راه غیرمخرب  سامانۀ آزمایشگاهی مبتنی بر فناوری آکوستیک استفاده شد.  سامانه آزمایشگاهی شامل راه­کار تحریک مکانیکی میوه، حسگر صوتی (صداسنج)، تجهیزات نمایش و ضبط سیگنال صدا و تکیه­گاه میوه است.  در این سامانه، میوه بر اثر ضربۀ آونگ تحریک شده و ...  بیشتر