1. مطالعه آزمایشگاهی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی بتن گوگردی

مهدی صادقیان رنانی؛ عاطفه پرورش ریزی؛ نادر عباسی؛ علی رئیسی استبرق

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 1-18

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102104

چکیده
  بتن پلیمر گوگردی، ماده­ای ساختمانی است که از ترکیب سیمان گوگردی اصلاح شدهبه صورت مذاب (با استفاده از افزودنی­های پلیمری) و مصالح سنگی درشت­دانه و ریزدانه حاصل می­شود.  در این تحقیق تأثیر مقدار سیمان گوگردی و زمان عمل­آوری بر خواص مکانیکی و فیزیکی بتن پلیمر گوگردی بررسی شده است.  بدین منظور با استفاده از گوگرد اصلاح شده ...  بیشتر

2. بررسی اثر کم‌آبیاری در روش‌های آبیاری کرتی و میکرو (Tape) بر کارایی مصرف آب، عملکرد، و برخی خصوصیات مورفولوژیک پیاز

غلامعلی کیخا؛ فاطمه کیخایی؛ ناصر گنجی خرم‌دل؛ مهدی کیخا

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 19-30

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102105

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر کم‌آبیاری و روش­های مختلف آبیاری بر عملکرد و کارایی مصرف آب و برخی ویژگی‌های مورفولوژیک پیاز در سال­های زراعی 1384 و1385 آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی زهک زابل به صورت  طرح آزمایشی اسپلیت پلات درقالب بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد.  روش‌های آبیاری کرتی و تیپ (Tape) عامل اصلی و مقدار آبیاری در سه سطح، شامل ...  بیشتر

3. بررسی میزان مشارکت آب زیرزمینی کم عمق با شوری‌های مختلف در تأمین نیاز آبی و عملکرد گیاه ذرت

غلامحسین کریمی؛ عبدعلی ناصری

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 31-44

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102109

چکیده
  به­منظور بررسی سهم مشارکت آب زیرزمینی کم عمق در تأمین بخشی از نیاز آبی و تعیین عملکرد گیاه ذرت تابستانه، تحقیقی در لایسیمترهای استوانه‌ای شکل به قطر 8/0 و ارتفاع 2/1 متر در استان خوزستان (اهواز) انجام شد.  بیست و چهار لایسیمتر با مشخصات فوق‌الذکر به صورت مدفون در مزرعه آزمایشی کار گذاشته و از خاک همان مزرعه (که دارای بافت سیلت لوم ...  بیشتر

4. بررسی تأثیر گونة گندم و نسبت اختلاط آرد بر برخی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی سمنو

عادل میرمجیدی؛ سلیمان عباسی

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 45-56

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102111

چکیده
  سمنو، یا مالت گندم، از دسرهای سنتی ایران است که به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد مصرف آن در حال گسترش است. روش تولید این فرآورده اغلب به صورت خانگی و کارگاهی است، بدین معنا که تولید صنعتی آن هنوز توسعة چندانی نیافته است. برای تهیة سمنو از عصارة جوانة تازة گندم و آرد کامل گندم استفاده می­شود، از این رو گونة گندم مورد استفاده از نظر ...  بیشتر

5. تعیین شرایط بهینه خشک کردن دانه انار در خشک‌کن خورشیدی

اکبر جوکار؛ علی زمردیان؛ ندا مفتون آزاد؛ لادن جوکار

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 57-72

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102113

چکیده
  هدف از اجرای این پروژه تعیین شرایط بهینة خشک کردن دانة انار با خشک‌کن خورشیدی است.  در این تحقیق از یک خشک‌کن خورشیدی کابینتی به صورت فعال و مختلط استفاده شد.  تیمارها با استفاده از روش سطح پاسخ در 9 حالت مختلف در نظر گرفته شدند که تیمار مرکزی (3 متر‌بر‌ثانیه سرعت جریان هواو 2 سانتی‌متر ضخامت) 5 بار تکرار شد.  در این تحقیق از دانه‌های ...  بیشتر

6. تأثیر قارچ‌کش، گرمادرمانی، بسته‌بندی پلی‌اتیلنی، دما و زمان نگهداری بر ویژگی‌های کیفی نارنگی جیرفت

سپیده خراسانی؛ احمد کلباسی؛ محمدعلی شاه بیک؛ محمدرضا نگارستانی

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 73-88

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102115

چکیده
  در این پژوهش اثر گرمادرمانی (3روز در دمای36 درجه سلسیوس)، قارچ‌کش بی‌فنیل (غوطه وری در محلول 4 درصد بی‌فنیل به مدت 2 دقیقه)، پوشش پلی‌اتیلن، و ترکیب این تیمارها بر کیفیت و عمر انباری میوه نارنگی رقم کینو منطقه جیرفت بررسی شد.  نمونه‌ها در دو محیط (انبار ساده و سردخانه) مدت 3 ماه نگهداری شدند.  میزان کل مواد جامد انحلال‌پذیر در آب ...  بیشتر

7. بررسی اثر سرعت دورانی کوبنده، فاصله کوبنده از ضد‌کوبنده و طول ساقه برش‌یافته بر برخی از خصوصیات کیفی گندم

حسین صحرائیان جهرمی؛ سید ناصر علوی نائینی

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 89-100

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102117

چکیده
  گندم مهم‌ترین ماده غذایی در الگوی مصرف مردم است.  بیش از 50 درصد انرژی مورد نیاز هر فرد در ایران از نان تأمین می‌شود و تلاش در جهت کاهش ضایعات این محصول بسیار مهم است.  در این تحقیق، تأثیر سطوح مختلف سرعت دورانی کوبنده (700، 800، 900، و 1000 دور بر دقیقه)، فاصلۀ کوبنده از ضد‌کوبنده (8، 10، 12، و 14 میلی‌متر)، و طول ساقۀ برش‌یافته (60-50، 70-61، و ...  بیشتر

8. تأثیر زمان برداشت، روش‌های برداشت و خشک کردن بر خصوصیات کیفی زرشک

محمد حسین سعیدی‌راد؛ سید میثم مظلوم زاده

دوره 13، شماره 1 ، بهار 1391، صفحه 101-110

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102118

چکیده
  خراسان جنوبی با سطح زیر کشت 14000 هکتار، ۹۸/۷ درصد از تولید زرشک ایران را دارد.  آگاهی از زمان و روش مناسب برداشت و شیوة خشک کردن می‌تواند باعث تولید محصول با کیفیت بالاتر و ارتقای جایگاه این محصول در بازارهای داخلی و جهانی شود.  در این تحقیق به منظور دستیابی به شرایط بهینه تولید، تأثیر سه عامل روش برداشت زرشک در سه سطح (شاخه‌بر، خوشه‌چینی، ...  بیشتر