1. بررسی تأثیر فرکانس و شتاب بر آسیب‌های میوه کیوی در ارتعاشات شبیه‌سازی شده حمل و نقل جاده‌ای‏

قدیر تقی‌زاده‌ مقدم*،؛ رضا طباطبایی کلور؛ جعفر ‌ ‌هاشمی؛ فیض‌اله شهبازی

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 1-14

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102082

چکیده
  ضایعات محصولات کشاورزیموجب کاهش عرضه بازار و افزایش نیاز به واردات می‌شود که از این طریق بر اقتصاد کشور ضربه وارد می‌آید.  ضربات مکانیکی عامل مؤثر و اصلی در تلفات پس از برداشت محصول شناخته شده‌اند.  در این تحقیق، تأثیر فرکانس و شتاب ارتعاش بر آسیب‌های وارد شده به میوه کیوی در حین حمل و نقل جاده‌ای‏ بررسی شده است.  از آزمایش ...  بیشتر

2. تأثیر شاخص سینماتیکی و شکل میله بر عملکرد پیازکن میله‌ای

محسن حیدری سلطان‌آبادی؛ اورنگ تاکی؛ شمس‌اله عبد‌اله‌پور

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 15-28

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102083

چکیده
  از مهم­ترین عوامل تأثیرگذار بر عملکرد پیازکن‌‌‌‌های میله‌ای، شکل مقطع میله و نسبت سرعت محیطی آن به سرعت پیشروی (شاخص سینماتیکی) است.  در این تحقیق نقش این عوامل بر عملکرد یک پیازکن میله‌ای که با تراکتور MF 285 راه‌اندازی می‌شود، بررسی شده است.  به این منظور در یک طرح اسپلیت بلوک در قالب بلوک‌‌‌‌های کامل تصادفی با سه تکرار، ...  بیشتر

3. اندازه‌گیری هوای پمپاژی ایجاد شده در اتمایزر خشک‌کن پاششی

غلامرضا چگینی؛ علی حمیدی‌سپهر؛ محسن فاخر دیزجی؛ بهزاد بشیری

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 29-36

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102084

چکیده
  امروزه از اتمایزرهای دوار چرخی به­ طور گسترده در خشک­کن­های پاششی استفاده می­شود.  از آثار مخرب دوران چرخ، ایجاد ﺧﻸ درون چرخ است که سبب ورود هوای داغ ­درون ­محفظه به درون چرخ می­شود و مشکلاتی از قبیل انسداد چرخ و انفجار را در پی دارد.  در این تحقیق مشخصات هوای پمپاژی یک اتمایزر دوار با قطر 50 میلی­متر به صورت اندازه­گیری ...  بیشتر

4. تأثیر عامل شکل صفحات مستغرق بر مدیریت رسوبات بار بستر

رضا عزیزی؛ محمود شفاعی‌بجستان؛ مهدی قمشی

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 37-50

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102085

چکیده
  شکل صفحات مستغرق یکی از عوامل مهم طراحی صفحات است که الگوی جریان‌های ثانویۀ ناشی از صفحات و عملکرد صفحات را تحت تأثیر قرار می‌دهد.  در چنین شرایطی، تغییراتی در توزیع رسوب بستر حاصل خواهد شد که می‌تواند به ساماندهی رودخانه کمک کند.  در این تحقیق با اجرای بیست آزمایش، تأثیر پنج شکل مختلف از صفحات مستغرق تحت شرایط هیدرولیکی مختلف ...  بیشتر

5. ساختار جریان و آشفتگی در آبراهه‌های مرکب‌ تحت تأثیر پوشش گیاهی صلب سیلاب‌دشت

حسین حمیدی‌فر؛ محمدحسین امید؛ علیرضا کشاورزی

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 51-66

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102086

چکیده
  آگاهی از هیدرولیک جریان در آبراهه­های مرکب با دشت سیلابی پوشیده از گیاه در تعیین رابطۀ دبی- اشل و همچنین انتقال رسوب و آلاینده­ها اهمیت زیادی دارد.  در این تحقیق، به بررسی آزمایشگاهی ساختار جریان متوسط و پارامترهای جریان آشفته در یک کانال مرکب مستقیم منشوری پرداخته شده است.  آزمایش­ها در دو حالت با و بدون پوشش گیاهی صلب در ...  بیشتر

6. بررسی تأثیر شوری آب منفذی بر رفتار تحکیمی و تراکمی خاک‌های رس

نادر عباسی؛ مهدی اویسی‌ها؛ محمد موحدان

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 67-82

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102087

چکیده
  تعیین مشخصات تراکمی و نشست تحکیمی خاک، یکی از گام­­های ­مهم در طراحی پی پروژه‌های عمرانی و به ویژه سازه‌های آبی است.  به­­ طور کلی خواص مهندسی خاک­‌های ریزدانه، به­ ویژه خاک‌های رسی، متأثر از ویژگی‌های مربوط به نوع کانی­های تشکیل­دهنده، ساختمان و کیفیت شیمیایی آب منفذی آن­ها است.  املاح موجود در آب منفذی خاک ...  بیشتر

7. جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتیکی موجود در پنیر سنتی کوزه

مصطفی قادری؛ اصلان عزیزی؛ حمید عزت‌پناه؛ محمدامین حجازی؛ امیرهومن حمصی

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 83-96

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102088

چکیده
  پنیر کوزه یکی از پنیرهای سنتی ایران است که به دلیل داشتن عطر و طعم قوی بازارپسندی بالایی دارد.  در تهیۀ این نوع پنیر از مایۀ آغازگر استفاده نمی­شود.  یکی از مهم­ترین عوامل دخیل در رسیدن پنیر و توسعۀ عطر و طعم آن، فلور لاکتیکی آن است و از این رو شناسایی باکتری­های لاکتیکی مؤثر در رسیدن این نوع پنیر ضروری به نظر می­رسد.  در ...  بیشتر

8. بررسی سینتیک جذب روغن توسط خلال سیب‌زمینی تحت تأثیر‏ روغن مغز بنه، مواد صابونی‌‌ناشوندة روغن‌ مغز بنه و هیدروکلوئید ثعلب طی فرآیند سرخ ‌کردن عمیق

پروین شرایعی؛ رضا فرهوش؛ هاشم پورآذرنگ؛ محمدحسین حداد خداپرست

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 97-112

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102089

چکیده
  در این تحقیق تأثیر‏ پیش­تیمارهای قبل از سرخ کردن (بلانچینگ در آب 85 درجة سلسیوس حاوی 5/0درصد کلریدکلسیم به مدت 6 دقیقه و سپس فرو بردن در محلول 1 درصد کربوکسی­متیل­سلولز، بلانچینگ در آب 85 درجة سلسیوس حاوی 5/0 درصد کلریدکلسیم به مدت 6 دقیقه و سپس فرو بردن در محلول 2 درصد ثعلب و تیمار شاهد) و همچنین تأثیر‏ نوع روغن (روغن کانولا، روغن ...  بیشتر

9. ارزیابی زنده‌مانی و تأثیر‏ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (LA-5) بر برخی ویژگی‌های پنیر کوزه (یادداشت تحقیقاتی)

فاطمه دهنوی؛ اصغر خسروشاهی‌اصل؛ شهین زمردی

دوره 14، شماره 3 ، پاییز 1392، صفحه 113-120

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2013.102090

چکیده
  زنده­مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر کوزه در دورة 120 روز نگهداری در دمای 8-6 درجة سلسیوس  بررسی شد.  برای این منظور سه تیمار از پنیر کوزه شامل کنترل (C) حاوی فقط استارتر تجارتی، تیمار (LA) حاوی فقط باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بدون استارتر تجارتی و تیمار (LAS) دارای استارتر تجارتی و باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، به صورت ...  بیشتر