1. ارزیابی دو مکانیزم اعمال نیروهای فشاری و ضربه‌ای برای جداسازی کلاله از گل زعفران خشک شده

محمدحسین سعیدی‌راد؛ عباس مهدی‌نیا؛ سعید ظریف نشاط؛ صمد نظرزاده اوغاز

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 1-10

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102057

چکیده
  از مهمترین مشکلات زراعت زعفران، مکانیزه نبودن برداشت است.  نیاز به نیروی کار فراوان در دوره‌ای محدود برای برداشت زعفران باعث محدود شدن توسعة کشت این محصول استراتژیک و همچنین بالارفتن هزینه‌های تولید شده است.  یکی از روش‌های نگهداری گل زعفران، خشک کردن آن است تا در فرصت مناسب بتوان کلاله از گل را جدا کرد.  به‌منظور دستیابی ...  بیشتر

2. طراحی، ساخت و ارزیابی موزع کودکار با قابلیت کنترل پیوسته

سیدمرتضی صداقت‌حسینی؛ محمد یونسی الموتی

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 11-24

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102058

چکیده
  یکی از راه­های کاهش تأثیرات منفی زیست محیطی کاربرد نهاده­های شیمیایی، استفاده از فناوری کاربرد مقدار متغیر نهاده­ها­ست.  اصلی­ترین قسمت مورد استفاده در این ­نوع کودکارها، سامانه کنترل توزیع کود است.  از این رو در این تحقیق با نصب کردن حسگر موقعیت دریچه و الکتروموتور، روی موزع نوع گردنده پره­ای و اتصال حسگر سرعت پیشروی ...  بیشتر

3. تأثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر ریزپوشانی ترکیبات رنگی عصارة زعفران با استفاده از خشک‌کن انجمادی

پروین شرایعی؛ سودابه عین‌افشار؛ آزاده کمالی؛ راضیه نیازمند

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 25-38

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102059

چکیده
  زعفران، یکی از مهم­ترین چاشنی­های مورد مصرف در صنایع غذایی است که برای بهبود رنگ، عطر و طعم بسیاری از فراورده­ها به‌کار می­رود.  معمولاً، بخش قابل توجهی از ترکیبات رنگی زعفران به لحاظ فرار بودن و حساس بودن به اکسایش، طی مدت زمان نگهداری و فراوری از بین می­رود.  پژوهش حاضر با هدف ریزپوشانی این ترکیبات به‌منظور محافظت ...  بیشتر

4. مقایسه تأثیر بیو پلیمرهای میکروبی بر ویژگی‌های اکستنسوگرافی خمیر گندم و انبارمانی نان حجیم

منصوره سلیمانی‌فرد؛ مهران اعلمی؛ فرامرز خداییان چگنی؛ گودرز نجفیان؛ علیرضا ا صادقی‌ ماهونک؛ مرتضی خمیری

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 39-54

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102060

چکیده
  کفیران یکی از متابولیت­های خارجی میکروبی است که بر اثر باکتری­ها و قارچ­های موجود در دانک کفیر، طی رشد تولید می­شود.  در این تحقیق، تأثیرافزودن 3 درصد کفیران و زانتان بر ویژگی­های اکستنسوگرافی خمیر و انبارمانی نان حجیم بررسی شد.  دانک­های کفیر و استخراج کفیران به‌ترتیب توسط اینکوباتور مجهز به همزن و سانتریفوژ یخچال­دار ...  بیشتر

5. بررسی عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های استخراجی سبوس برنج در شرایط آون و مقایسه با BHT

فرهاد مختاری؛ مرتضی خان‌احمدی؛ بیژن عسکری؛ لاله مشرف؛ امیرحسین الهامی‌راد

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 55-66

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102061

چکیده
  گاما اوریزانول یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که مانع اکسیداسیون روغن می‌شود.  این ماده در سبوس برنج وجود دارد.  گاما اوریزانول سطح کلسترول خون را پایین آورده و منجر به کاهش احتمال خطر بیماری تصلب شرایین می‌شود.  دراینتحقیقعصارةآنتی‌اکسیدانیسبوسدو گونه برنج ایرانی، به‌نام زاینده‌رود و سازندگی باحلالمتانول با روش پرکولاسیوناستخراج ...  بیشتر

6. اثر پیش تیمار اسمز- اولتراسونیک و خشک ‌کردن تکمیلی با مایکروویو بر خصوصیات کیفی گیلاس سیاه خشک شده

زهره کرمی؛ قاسم یوسفی؛ زهرا امام‌جمعه

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 67-82

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102062

چکیده
  در این پژوهش، اثر خشک کردن اسمزی با کاربرد اولتراسوند و دوره تکمیلی خشک ­کردن با مایکروویو روی خصوصیات کیفی (آنتوسیانین­های پلیمری شده، آنتوسیانین­های وارد شده به محیط اسمزی و بافت) گیلاس سیاه خشک شده بررسی شد.  برای خشک ‏کردن، از محلول اسمزی (آب، ساکارز) استفاده شد و به‌منظور رسیدن به یک فرآیند اسمز بهینه، غلظت قند در سه ...  بیشتر

7. ارزیابی عملکرد هیدرولیکی ساختمان‌های آبگیر و تنظیم سطح آب در شبکه‌های آبیاری زاینده‌رود و درودزن

حمیدرضا سالمی

دوره 15، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 83-102

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102063

چکیده
  کنترل ناصحیح و بی­دقتی در تنظیم و توزیع جریان در شبکه‌های مدرن تاکنون موجب پایین آمدن راندمان توزیع و به‌دنبال آن بروز مشکلاتی در بهر‌ه‌برداری اقتصادی از شبکه‌های آبیاری شده است.  نظر به اهمیت موضوع ارزیابی سامانه‌های کنترل جریان، در این مطالعه دو سامانة کنترل از نوع نیرپیک (شبکة آبیاری زاینده‌رود اصفهان) و طراحی دفتر عمران ...  بیشتر