1. برآورد شوری خاک در محدوده ریشه نیشکر با مدیریت‌های مختلف آبیاری و زهکشی در کشت و صنعت امام خمینی با استفاده از مدل SaltMod

آرش محجوبی؛ عدنان صادقی لاری

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 1-18

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102012

چکیده
  نیشکر از جمله گیاهانی است که در ناحیۀ گرم خوزستان، آب مصرفی بسیار بالایی دارد و استفادۀ بهینه از آب برای کشت پایدار نیشکر با اهمیت است.  بررسی­­هایمتعدد دربارۀمصرفآبنیشکرنشان می­دهد کهدربرخی از کشت و صنعت­­ها، مصرف آب بیش از نیاز واقعی نیشکر است.  این تحقیق به­منظور پیش­بینی آثار بلند مدت (10 ساله) مدیریت­های مختلف ...  بیشتر

2. بررسی تأثیر ویژگی‌های هیدرودینامیکی غیراشباع بر میزان تراوش و پایداری شیب بالادست سد خاکی همگن در اثر تخلیه سریع مخزن

ثمر بهروزی نیا؛ حجت احمدی؛ نادر عباسی

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 19-36

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102013

چکیده
  تحلیل تراوش از بدنۀ سدهای خاکی، علاوه بر تعیین مقدار هدر رفت آب، در تحلیل پایداری این سازه‌ها نیز نقش بسیار اساسی و  با اهمیتی دارد.  در این پژوهش، تأثیر خصوصیات هیدرولیکی مصالح و همچنین نسبت و شدت تخلیۀ آب در معیارها و پارامترهای طراحی سد، شامل موقعیت و شکل منحنی فریاتیک، فشار آب حفره‌ای و پایداری شیب بالادست  سد خاکی همگن ...  بیشتر

3. خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم‏های خوراکی بر پایه کفیران و پروتئین‏های آب پنیر

محسن زلفی؛ فرامرز خدائیان؛ سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی؛ مریم هاشمی

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 37-50

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102014

چکیده
  در این پژوهش، فیلم‏های مرکب خوراکی کفیران- پروتئین‏های آب پنیر با نسبت­های مختلف (30:70، 50:50، 70:30، 90:10) به روش قالب‏ریزی ساخته شدند.  نتایج بررسی خواص فیزیکی شامل ضخامت، میزان رطوبت، انحلال­پذیری در آب و خواص مکانیکی شامل کرنش در نقطه پار‏گی و استحکام کششی، آهنگ عبور بخار آب و ریزساختار فیلم‏ها نشان می‏دهد که افزایش مقدار ...  بیشتر

4. بررسی اثر اسید اولئیک بر ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و سد کنندگی فیلم خوراکی ثعلب

محمد اکرامی؛ زهرا امام‌جمعه؛ میلاد محمدی‌کیا

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 51-64

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102015

چکیده
  فیلم­های جدید خوراکی بر پایه ثعلب(که از گیاه ثعلب،  Orchis mascula به­دست می­آید) و اسید اولئیک با نسبت­های 10، 20 و 30 (درصد وزنی/ وزنی) با استفاده از روش تشکیل امولسیون با هدف بهبود سدکنندگی نسبت به بخار آب و خواص مکانیکی آنها تهیه شدند.  با افزایش غلظت اسید اولئیک تا 30 درصد وزنی درصد فیلم­های تهیه شده از ثعلب، نفوذپذیری به اکسیژن ...  بیشتر

5. تأثیر افزودن دو نوع قوام دهنده‌ روی خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و میکروبی ماست میوه‌ای قالبی

اکبر زمانی؛ هادی الماسی؛ بابک قنبرزاده

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 65-78

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102016

چکیده
  ماست میوه‌ای یکی از پر مصرف‌ترین فراورده‌های تخمیری شیر، در اکثر کشورهای جهان به­ حساب می‌آید. اما استفاده از میوه و فراورده‌های آن، به احتمال موجب تغییر در خواص ویسکوالاستیکماست، و به تبع آن تغییر در آب­اندازی و ویژگی‌های حسی ماست میوه‌ای می‌شود.  یک روش برای بهبود این ویژگی‌ها در ماست میوه‌ای استفاده از قوام دهنده‌هاست. ...  بیشتر

6. بررسی امکان افزایش سرعت پیشروی نشاکار نیمه‌خودکار با تغییر الگوی کاشت از تک نشایی به چند نشایی

اردشیر اسدی؛ اورنگ تاکی؛ مختار میران زاده؛ محمد طهری

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 79-94

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102017

چکیده
  در سال‌های اخیر یک ماشین نشاکار نیمه‌خودکار 9 ردیفه مخصوص نشای ریشه لخت پیاز ساخته شده که بیشنه ظرفیت مزرعه‌ای موثر آن با 9 کارگر نشا‌گذار 3/0 هکتار در روز است.  این ظرفیت با سرعت پیشروی 8 سانتی‌متر در ثانیه به­دست می‌آید که با حداکثر سرعت نشاگذاری کارگران (یک نشا در ثانیه) برای تأمین تراکم 75-70 بوته در متر‌ مربع متناسب است.  با ...  بیشتر

7. مدل سازی مسیر جریان میوه پوست‌گیری شده و پوست‌گیری نشده زیتون تلخ از یک مخزن

آسیه محمدی؛ احمد غضنفری مقدم؛ شهین نوربخش

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 95-108

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102018

چکیده
  در این پژوهش میوه زیتون تلخ به دو صورت پوست­گیری شده و پوست­گیری نشده تهیه و خصوصیات سیالی آنها شامل میانگین قطر هندسی، ضریب کرویت، چگالی ظاهری، زاویۀ اصطکاک ایستایی، زاویۀ اصطکاک داخلی اندازه­گیری شد.  چگونگی حرکت و مقدار جریان خروجی آنها درون مخزن مکعب مستطیلی نیز بررسی و مدل­سازی شد.  در این بررسی، حداقل قطر خروج از ...  بیشتر

8. ارزیابی فنی بذرکارهای کاشت مستقیم (کاشت بی‌خاک‌ورزی) رایج در کاشت گندم در منطقه خراسان رضوی

سعید ظریف نشاط؛ محمدحسین سعیدی‌راد؛ صمد نظرزاده اوغاز؛ عباس مهدی‌نیا

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1394، صفحه 109-118

http://dx.doi.org/10.22092/aridse.2015.102019

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی بذرکارهای کاشت مستقیم رایج در کشت غلات در خراسان رضوی در یک سیستم تناوبی مبتنی بر گندم با استفاده از طرح آزمایشی بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد.  تیمارهای این آزمایش عبارت­اند از کاشت مستقیم گندم در بقایای گندم با استفاده از خطی کارهای کشت مستقیم با نام‌های تجاری: 1- اسفوجیا، 2- بالدان،  3- ...  بیشتر