اثرات کاربرد محلول‌های گرم قارچ کش ایمازالیل بر خواص کمی و کیفی سیب رقم گلدن دلیشس1

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

2 عضو هیأت علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان، مشهد

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر محلول­های گرم قارچ­کش ایمازالیل در کاهش پوسیدگی قارچی سیب رقم گلدن دلیشس در سردخانه، این تحقیق در سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی‎ و منابع طبیعی خراسان به اجرا درآمد. از آزمایش فاکتوریل چهار عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A غلظت قارچ­کش در سه سطح (0، 500 و 1000 میلی­گرم در لیتر)، فاکتور B دمای محلول با سه سطح (25، 38 و 45 درجة
سانتی­گراد)، فاکتور C مدت زمان غوطه­وری در محلول  قارچ­کش با دو سطح (1 و2 دقیقه) و فاکتور D زمان نمونه­برداری از انبار سرد با 6 سطح (0، 45، 90، 120، 150 و180 روز) استفاده شد. میوة سیب پس از تیمار به سردخانه با دمای صفر تا 1درجة سانتی­گراد و رطوبت نسبی 85 درصد منتقل و به مدت شش ماه نگهداری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که غلظت قارچ­کش تأثیر معنی­داری بر سفتی بافت، پوسیدگی، مواد جامد قابل انحلال، و کسر رسیدگی (مواد جامد به اسید قابل تیتر کردن) داشت. همچنین کاهش وزن، سفتی بافت، و اسید قابل تیترکردن به طور  معنی­داری تحت تأثیر دمای محلول قارچ­کش قرار گرفت. نتایج آزمایش­های ارزیابی حسی نشان داد که غلظت و دمای محلول قارچ­کش تأثیر معنی­داری بر بافت، رنگ، بو، و مزه دارد. به طور کلی نتایج نشان
می­دهد که استفاده از محلول با دمای 38 درجة سانتی­گراد، قارچ­کش ایمازالیل به غلظت 500 میلی­گرم در لیتر به مدت 2 دقیقه سبب حفظ خصوصیات کیفی و صفات حسی میوة سیب رقم گلدن دلیشس پس از 6 ماه نگهداری در سردخانه می­شود.

کلیدواژه‌ها


1-  Anon. 1984. Chemical safety information from Intergovermental organization. Joint meeting on pesticide residue. 671. Imazalil (Pesticide residue in food). 1984 Evaluation. In: Http:www.inchem.org

2-  Anon. 1994. Fruit juices test methods. Iranian Standard and Industrial Research Institute. 2nd Ed. Report No. 2685. (In Farsi)

3-  Anon. 2002. Agricultural Statistical Bulletin. Crop year 2002-2003. Statistical Information Department. Bulletin No. 80/01. Ministry of Agricultural Pub. (In Farsi)  

4-  Anon. 2003. Khorasan Agricultural Statistical Bulletin. Crop Year 2001-2002. Statistical and Information Department. (In Farsi)

5-  Biggs,M.S.,Woodson, W.R. and Handa, K. 1988. Biochemical basis of high temperature inhibition of ethylene biosynthesis in ripening tomato fruits.Physiol.Plant. 75,572-578.

1-  Carno, M. P., De la,  Plaza, J. L. and Munaz-Delgado, L.1987. Effect of several post-harvest fungicide treatments on carbohydrate evolution of cold stored apples. Food Chem. 25 (2): 135-144.

2-  Chan,H. T., Tam, S. Y. T.  and Seo, S. T. 1981. Papaya polygalacturanase and its role in thermally injured ripening fruit. J. Food Sci.46,190-197.

3-  Cheng,T. S.,Floros, J. D., Shewfelt, R. L.and Chang, C. J. 1988. The effect of high temperature stress on ripening of tomatoes. J. Plant Physiol. 132, 459-464.

4-   Conway, W. S., Sams, C. E., Wang, C. Y. and Abbott, J. A. 1994. Additive effects of postharvest calcium and heat treatment on reducing decay and maintaining quality in apples. J. Am. Soc. Hort. Sci. 119, 49-53.

5-   Eakes, I. L. 1978. Ripening, respiration and ethylene production of avocado fruits at 20 to 40 degrees centigrade. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 103, 576-578.

6-   El-Ghaouth, A., Similanick, J. L. Eldon Brown, G., Ippolito, A. and Wilson, C. L. 2001. Control of decay of apple and citrus fruits in semi commercial tests with candida saitoana and 2- deoxy- glucose. Biological control. 20 (2): 96-101.

7-   Fallik, E., Klien, J. D. Grinberg, S., Lomaniec, E., Lurie, S. and Lalazar, A. 1993. Effect of postharvest heat treatment of tomatoes on fruit ripening and decay caused  by Botrytis cinerea. Plant Dis. 77, 985-988.

8-   Janisiewicz , W. J., Leverentz, B., Conway, W. S., Saftner, R. A., Reed, A. N.  and Camp, M. J. 2003. Postharvest Bio. and Technol. 29 (2): 129-143.

9-   Klein, J. D. 1989. Ethylene biosynthesis in heat treated apples. In: Clijsters, H., Marcelle, R. and Van Pounche, M. (Eds.) Biochemical and physiological aspects of ethylene production in lower and higher plants. Kluwer., Dordrecht. Netherlands, 184-190.

10-Klein, J. D., Lurie, S. and Ben-Aric, R. 1990. Quality and cell wall composition of Anna and Granny Smith apples treated with heat, calcium  and ethylene. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 115(6): 948-954.

11- Leverentz, B., Conway, W. S., Janisiewicz, W. J., Saftner, R. A. and Camp, M. J. 2003. Effect of combining MCP treatment, heat treatment, and biocontrol on the reduction of postharvest decay of Golden Delicious apples. Postharvest Bio. and Technol. 27 (3): 222-223.

12-Liu, F. W. 1978. Modification of apple quality by high temperature. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 103, 730-732.

13-Lurie, S., Klein, J. D. and Ben-Aric, R. 1990. Postharvest heat treatment as a possible means of reducing superficial scald of apples. J. Hort. Sci. 65, 503-506.

14-Lurie, S. and Klein, J. D. 1992a. Calcium and heat treatments to improve storability of Anna apple. Hort. Sci. 27, 36-39, 1-5.

15-Lurie, S. 1998. Postharvest heat treatments of horticultural crops. Hort. Rev. 22, 91-111.

16-Lurie, S., Fallik, E., Klein, J. D., Kozar, F. and Kovacs, K. 1998. Postharvest heat treatment of apples to control San Jose Scale (Quadraspidiotus Perniciosus Comstock) and Blue Mold (Penicillium expansum Link) and Maintain Fruit Firmness. J. Am. Soc. Hort. Sci. 123 (1): 110-114.

17- McDonald, R. E., Miller, W. R., McCollum, T. G. and Brown, G. E. 1991. Thiabendazole and imazalil applied at  53 degrees centigrade reduce chilling injury and decay of grapefruit. Hort. Sci.  26, 397-399.

18- McDonald, R. E., McCollum, T. G. and Baldwin, E. A. 1996. Prestorage heat treatments influence free sterols and flavor volatiles of tomatoes stored at chilling temperature. J. Am. Soc. Hort. Sci. 121, 531-536.

19- Meydani, J. 1997. Postharvest Physiology. Ahvaz University Pub. 403 Pages. (In Farsi)

20- Nunes, C., Usall, J.,  Teixido, N., Ochoa de Eribe, X. and Vinas, I. 2001. Control of post harvest decay of apples by pre harvest and Post harvest application of ammonium molybdate. Pest Manage. Sci. 57 (12): 1093-1099.

21- Rahemi, M. 1994. Post harvest Physiology, An introduction to fruit and vegetable physiology and handling. Shiraz University Pub. 259 Pages. (In Farsi)

22- Seymour, G. B., John, P. and Thampson, A. K. 1987. Inhibition of degreening in the peel of bananas ripened at tropical temperatures. II. Role of ethylene, oxygene and carbon dioxide. Ann. Appl Biol. 110, 153-167.

23- Sus,V. and Vinas, L. 1990. Effect of disinfection on the fungal contamination of apple and cold room stores, evaluation of disinfectants in the control of Penicilium expansum. Microbiologie Aliments-Nutri. 8 (1): 95-102.

24- Tugwell, B. and Paul, J. 1988. Guidelines for apple and pear postharvest  treatments. Horticultural SARDI.

25-Wild, B. L. and Wood, C. W. 1989. Hot dip treatments reduce chiling injury in long- term  storage of “valencia” oranges. Hort. Sci. 24, 109-110.

26-Yu, Y. B., Adams, D. O. and Yang, S. F. 1980 . Inhibition of ethylene production by 2, 4-dinitrophenol and high temperature. Plant Physiology. 66, 286-290.